fbpx
Ahoy,
83% van de mensen denkt en onthoudt in beelden. En daar houden we vaak te weinig rekening mee. In 2018 gingen we van start met onze workshop Visual Facilitation;  een nog wat onbekend domein in de wereld van het trainen, coachen en vergaderen in België. Maar in opmars, zo blijkt, want deze workshop is een blijver, maar liefst 6 keer volzet. De foto’s hierboven zijn van afgelopen maand.
Live visualiseren in tekst en beeld zorgt ervoor dat de essentie komt bovendrijven maar ook blijft hangen. Ik verzamelde veel praktische tips, inspirerende voorbeelden, handige websites en leuke boeken. Ook de praktische kant komt aan bod: en ik toon je wat niet blijkt te werken, waar je op kan letten en wat mijn vreselijkste blunders waren op de weg ;-), écht!

Wellicht bevind je je binnen het half uur buiten je comfortzone(!), maar samen oefenen met materiaal, basisvormen, metaforen en kleur levert geweldige leerervaringen op. Met straffe effecten: deelnemers passen de dag nadien het geleerde toe in hun job. Daar doet een mens het voor ! (en ook voor de eigenzinnige lunch en de cocktail, misschien, een beetje…)

Voor wie?Het afgelopen half jaar ontving ik professionele coaches, teamleaders, HR-generalisten, consultants, trainers en lesgevers.

Moet ik dan kunnen tekenen? Je hoeft zeker geen tekentalent te hebben. Wel de “goesting” om in de magische zone te komen en al tekenend aan de slag te gaan. Je werkt aan betere flip charts en meer impact via beelden, met een stuk theorie en een aantal handige tekentips. En ik zoom een stukje in op de digitale mogelijkheden.

Nog vragen? Dan hoor ik het wel.
Groeten vanop het water
Birte

Leave Comment

Your email address will not be published.