“Een beeld zegt meer dan 1000 woorden….”

Of het gezegde waar is of niet, laten we even in het midden, maar bij reBoot zijn we er wel van overtuigd dat bovenstaand beeld zoveel meer betekenis kan hebben voor mensen, dan enkel en alleen geschreven woorden.

 Tegenwoordig worden we overspoeld door woorden, inhoud van vergaderingen worden vergeten, teams vinden elkaar niet meer in de inhoud, of verstaan de inhoud op een verschillende manier. Tijd dus om terug naar de essentie te gaan.

fullsizeoutput_236f

83% van de mensen denkt in beelden, toch gebruiken we ze amper in onze professionele omgeving. Nochtans kan tekenen en het bedenken van beelden een geweldige meerwaarde zijn in dit tijdperk van informatieoverload.

Met je eigen beelden kan je je boodschap immers sneller, directer en effectiever overbrengen. Je boodschap blijft niet alleen langer hangen, maar je kan je team ook in beweging brengen door afspraken visueel uit te werken.

De impact van metaforen en tekeningen kan groot zijn:  veel meer interactie van deelnemers, meer inhoudelijk inzicht en meer verbanden, veel HUMOR (zwaar onderschat), en uiteraard extra helderheid (want bij tekenen moet je de essentie wel brengen). Bonus: mensen herinneren zich nadien vooral de beelden. 

Maar aangezien de kracht van beelden zoveel sterker is dan woorden:

De toepassingen van visual facilitation zijn eindeloos: tijdens vergaderingen, opmaken van teamcharters, hand-outs van presentaties, overbrengen van missie en visie, weergeven van waarden binnen een organisatie,…Bij reBoot organiseren we workshops om zelf de tips & tricks onder de knie te krijgen (geen zorgen, tekentalent is niet vereist). Daarnaast staan we ook klaar om vergaderingen, inspiratiesessies, missie-visie oefeningen, brainstormsessies…visueel vast te leggen.

Voor meer info kan je onderstaand contactformulier invullen of neem contact op met Birte Kooken via birte@re-boot.be

    Birte Kooken

    birte@re-boot.be
    0487/20 08 95